Minera Oppdal skifer

Norsk Oppdal skifer blir hentet ut- og bearbeidet av Minera Skifer i Oppdal ved Dovrefjell i Sør-Trøndelag fylke. Karakteristisk for Oppdal skiferen er de lyse gråtonene i ulike nyanser og en varierende overflatestruktur. Uavhengig av valgt overflate, vil skiferen beholde sin opprinnelige farge som ved levering (fargebestandig). Se beskrivelse for de ulike overflatene nede på siden.

Særegent for Oppdal skiferen er at den er lett å forme/tilpasse, og lett kan risses og deretter knekkes/hugges. Den egner seg derfor godt til produkter hvor kanten skal være synlig, som for eksempel trappetrinn og murstein. Se også den nye murstein serien nederst på siden. 

Produktuvalg / datablad

 

Overflater


NATUR overflate har et fargespill som varierer fra stein til stein, men også på selve steinen. 

ANTIKKBØRSTET er bearbeidet ut ifra den naturlige overflaten, og har derfor naturlig farger med et rustikt preg. Skli klassifisering R10. 

SILKEBØRSTET overflate har et stort fargespill med varmere toner. Jevn, mattslipt overflate med skli klassifisering R10.  

 

Kanter


SAGET skifer gir en slett og vinkelrett kant. Fargen blir lysere enn på overflaten.

HUGGET kant blir først risset og deretter knekt, likt prinsippet for deling av glass. Kanten blir noe grovere enn en saget kant.

RÅHOGD skifer er hogde kanter uten forutgående rissing og er noe grovere enn hugget kant. 

NATUR skifer kommer urørt fra naturen. Kantene har ulike fargenyanser og varierer i grovhet og regelmessighet.

 

Nyhet! Oppdal Murstein serie

Se brosjyren for mer informasjon