Modena Terrazzo

Modena Terrazzo Moodboard

Ekte Terrazzo

Terrazzo er en type betong som består av sement, vann, knust naturstein og som regel pigment. Den herdede overflaten slipes ned slik at mosaikken dannes. Tradisjonelt sett ble Terrazzo lagt som helstøp hvor massen bestod av mindre stener og med et mindre utvalg farger og kombinasjoner. I dag tilbys Terrazzo i mange varianter og i praktiske flisformat som gjør Terrazzo svært anvendelig for både små og store prosjekter - alt i fra veggen bak kjøkkenbenken til gulv i matvarebutikker, kjøpesentre og terminaler. 

Bruksområde

Terrazzo benyttes gjerne i bygg hvor det er hard belastning og man ønsker en tidløs og lettstelt overflate. På grunn av materialets særegenhet - og i dag tilgjengelighet i flisformat, blir den vel så mye benyttet for dekorativ art. Vi tilbyr Modena PRO Terrazzo for små og store prosjekt, og Modena BIG Terrazzo forbeholdt store prosjekt med krav til høy bruddstyrke. 


Modena PRO Terrazzo

BESKRIVELSE Modena PRO Terrazzo kan benyttes til små og store prosjekt.
LEVERINGSTID 6-8 uker
OVERFLATER Finslipt og polert
IMPREGNERING Alle Terrazzo varianter må impregneres etter montering. Bruk fortrinnsvis en nano-impregnering som legger seg som et usynlig slør på overflaten, og som reduserer / forhindrer vanninntrenging og fare for flekkdannelser. Akemi Antiflekk Nano og SurfaPore M anbefales. NB! Overskytende må fjernes.
LIM Alfix Quickfix Premium og Mapei Megalite anbefales
FUG Det anbefales 2mm sementfug med en farge som matcher basen i valgt Terrazzo.
RENHOLD Bruk naturlige PH-nøytrale vaskemidler uten innhold av fett. NB! Syrebaserte- og alkaliske vaskemidler må unngås. Akemi Crystal Clean eller Savon rengjøringsmiddel anbefales.
 

OPUS

STØRRELSER 40x40x2cm, 60x60x2cm, andre format kan skaffes på forespørsel. Maks 240cm lengde

GRA VENEZIA 

STØRRELSER 40x40x2cm, 60x60x2cm, andre format kan skaffes på forespørsel. Maks 240cm lengde

FRAGMENTA

STØRRELSER 40x40x2cm, 60x60x2cm, andre format kan skaffes på forespørsel. Maks 240cm lengde

GRANIGLIA

STØRRELSE 20x20x1,2cm. De som er merket med stjerne* er også tilgjengelig i 40x40x1,7cm. Andre format kan skaffes på forespørsel. Maks 240cm lengde


Modena BIG Terrazzo

Modena BIG Terrazzo er forbeholdt store prosjekt på minimum 200m2 og fås i standard format, 30x30cm og 27mm tykkelse. Andre format fås på forespørsel. Passer ikke til f.eks benkeplate. Tykkelsen gir en bruddstyrke som tåler høy belastning fra jekketraller og lignende. I prosjekter hvor Modena BIG Terrazzo benyttes, kan vi også tilby ferdig lagt gulv. Her samarbeider vi tett med Lidgolw som har spisskompetanse- og mange års erfaring med å legge Terrazzo. Her finnes kjente referanser som Meny, Jula og Kiwi.